Insigniabeugel

Het Insignia systeem werkt volgens de filosofie van de Amerikaanse orthodontist Damon, maar is nog wat geavanceerder.

Iedereen is verschillend; niemand heeft hetzelfde gezicht of dezelfde tanden. Om die reden maken wij gebruik van de op maat gemaakte en digitaal ontworpen Insigniabeugel. Elk slotje en elke draad wordt door Insignia individueel gemaakt, precies zoals het door de tandarts voor orthodontie op de computer ontworpen is. Dit in tegenstelling tot niet-custom beugelbehandelingen, waarbij standaardslotjes op een vaste plaats op de tanden worden geplakt en waarbij gekozen moet worden uit een beperkt aantal fabrieksdraden. Mede hierdoor worden er foutjes gemaakt die in de eindfase van de behandeling moeten worden hersteld. Dit kost meer behandeltijd.

De behandeling met de Insigniabeugel wordt heel secuur voorbereid en doorberekend met behulp van de computer. Aan het begin van de behandeling weten we al hoe het eindresultaat kan worden. Dit kunnen we laten zien door middel van een filmpje. Het plaatsen van de slotjes gaat precies zoals gepland door gebruik te maken van malletjes. De behandeling verloopt hierdoor voorspelbaar. De eindfase van de behandeling is korter, waardoor de hele behandeling mogelijk sneller is dan een orthobehandeling met een niet-Insigniabeugel.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het niet mogelijk om groei van de kaken te stimuleren of af te remmen met een beugel. Daarom hoef je bij ons met Insignia nooit een buitenbeugel of blokbeugel te dragen. De Insigniabeugel is bedoeld voor het rechtzetten en verplaatsen van tanden en kiezen. Daarnaast kunnen we tanden en kiezen ook oprichten en zo meer ruimte bieden in de breedte van het gebit. Dat maakt een lach voller en breder en geeft minder kans dat er kiezen verwijderd moeten worden.

We gebruiken de beugel niet alleen voor het rechtzetten van tanden. Met een beugel kun je vaak ook besparen op andere tandheelkundige behandelingen. Bijvoorbeeld als er tanden of kiezen ontbreken. Een beugel kan een alternatief zijn voor bijvoorbeeld implantaten of een brug.