Beugel EHBO

Los slotje
Bel altijd met de praktijk als een slotje is losgeraakt. Ook als je al een controle-afspraak hebt staan. Wij kunnen deze afspraak dan verlengen of verplaatsen.
Als het slotje nog vastzit aan de draad, dan kun je deze in de meeste gevallen losmaken door het klepje aan de voorkant te openen, bijvoorbeeld met behulp van een pincet. Bewaar het slotje vervolgens in een zakje of doosje en neem hem mee naar de praktijk zodat wij hem opnieuw kunnen plakken. Als het niet lukt het slotje van de draad te krijgen, dan zullen wij dit voor je doen.

Uitstekende draad
Probeer of je de draad een beetje naar de andere kant kunt schuiven zodat deze niet meer uitsteekt aan de achterkant. Als dit niet lukt, bel dan even naar de praktijk voor een korte afspraak.

Losse draad
Probeer voorzichtig of je met je vingers of een pincet de draad terug kunt duwen in het slotje of het buisje. Als het niet lukt, plak dan een bolletje was op de draad als deze scherp is en bel naar de praktijk voor een afspraak.

Gebroken draad
Bel altijd voor het maken van een nieuwe afspraak. Wij plaatsen dan een nieuwe draad.

Elastieken zijn op
Als je geen elastiekjes meer hebt, kom dan even langs op de praktijk. De balie-assistente geeft je nieuwe zakjes mee.

Verloren kettingelastiek
Je hoeft niets te doen. Vertel het ons als je voor de beugelcontrole komt.

Pijn
Een aantal dagen nadat de beugel is geplaatst, of nadat een draad is vervangen door een nieuwe, kunnen de tanden gevoelig zijn. Indien pijnstillende medicatie gewenst is, neem dan Paracetamol.

Trauma
Ben je gevallen of ergens tegenaan gestoten en zijn de tanden beschadigd? Bel dan direct naar de praktijk of naar de dienstdoende tandarts.
Orthodontische noodgevallen zijn eigenlijk zeer zeldzaam, maar als ze zich voordoen proberen we voor u beschikbaar te zijn. Als algemene regel geldt dat je de praktijk moet bellen als je ernstige pijn hebt of wanneer je een ander probleem hebt dat je niet direct zelf kunt oplossen. We maken dan zo snel mogelijk een afspraak om het probleem voor je op te lossen.