Spark Aligners (doorzichtige beugel)

 
28 mei 2024

Al enige tijd hebben we ervaring met het doorzichtige Spark Aligner beugelsysteem! Deze beugel kan bij iedereen worden toegepast. De tanden en kiezen worden rechtgezet door middel van elkaar opvolgende doorzichtige hoesjes.

Net als de Insigniabeugel wordt ook deze beugel speciaal voor jou op maat gemaakt. We beginnen met een intake waarbij we metingen doen aan jouw gebit en gezicht. Er worden foto’s gemaakt met het fototoestel, röntgenfoto’s en een 3D-scan van de mond. De tandarts ontwerpt met al deze informatie jouw smile en de Aligners. Tijdens het bespreken van het behandelplan laten we met een filmpje zien hoe het eindresultaat wordt en krijg je uitleg over de doorzichtige beugel. Daarna kunnen de Aligners geproduceerd worden.

Tijdens de beugelbehandeling zijn attachments nodig. Dit zijn kleine blokjes van composiet-vulmateriaal die op de tanden en kiezen worden geplakt. Ze zijn tandkleurig, waardoor ze bijna onzichtbaar zijn. Deze attachments worden tijdens de eerste afspraak geplaatst. Daarna worden de hoesjes geplaatst en begint de beugelbehandeling echt! De hoesjes kun je zelf in- en uitdoen en vervang je wekelijks door de volgende. De hoesjes moeten minimaal 22 uur per dag gedragen worden. Ze mogen alleen uit tijdens het eten en tandenpoetsen.

Het grootste en belangrijkste verschil tussen de Insigniabeugel en de Spark Aligners is de zichtbaarheid. Bij de Insigniabeugel zijn de slotjes en draden zichtbaar in de mond. Bij de Spark Aligners zijn de attachments en de hoesjes bijna niet zichtbaar. Verder kun je de Spark Aligners zelf in- en uitdoen en moet je ze zelf elke week vervangen. De controle-afspraken bij Spark zijn maandelijks, tenzij je ervoor kiest het Dental Monitoring systeem te gebruiken. Dat is een app voor op de smartphone waarmee we vanaf afstand de voortgang van de behandeling kunnen volgen. Met Dental Monitoring maak je wekelijks een scan en kom je eens per 8 weken naar de praktijk.

Meld je hier aan als je interesse hebt in een Spark Aligner beugel!