INSIGNIA, een computergestuurd beugelsysteem

 
12 juni 2017

Al jaren kunt u in onze praktijk terecht voor een beugelbehandeling. Door het volgen van cursussen en het bijhouden van vakliteratuur én vanwege het gebruik van mooie materialen houden we de beugelbehandeling op een hoog niveau. We streven naar een gebit dat harmonieus in het gezicht past. Alleen als dat strikt noodzakelijk is, worden kiezen verwijderd. Ook maken wij zo min mogelijk gebruik van uitneembare beugels.

Vanaf nu kunt u ook kiezen voor ISIGNIA, een computergestuurd beugelsysteem, waarbij digitale behandelplanning gecombineerd wordt met individueel vervaardigde slotjes en draden. In de eerste zitting wordt door de tandarts een gezichtsanalyse gedaan. De mondhygiëniste of assistente maakt gebitsafdrukken, foto’s en röntgenfoto’s. De gebitsafdrukken worden opgestuurd naar Amerika, waarna het behandelplan door de tandarts wordt opgesteld. Het duurt ongeveer 6 tot 8 weken voordat het plan klaar is en de slotjes en draden op maat zijn gemaakt. Met behulp van malletjes worden de slotjes precies zoals gepland op de tanden geplaatst. Lees voor meer informatie de patiëntenbrochure van INSIGNIA eens door, bekijk onderstaand filmpje, of vraag het aan ons. Voor een beugelbehandeling met INSIGNIA betaalt u meer, maar de behandelduur wordt gemiddeld met 20-25% verkort.